Pages

Thursday, November 18, 2010

salesgirl terbaik.....

salam....
pernah tak kamu terjumpa salesgirl yang baik sangat-sangat sampai barang yang tidak penting atau perlu dibeli.... terbeli juga olehnya.... semalam aku sesaja dengan kawan window shopping.... memang tak berniat langsung nak beli apa-apa... kerja kami masuk kedai keluar kedai.... dalam banyak-banyak kedai itu ada satu ni kedai baju dari hong kong.... cantik kedainya... kalau tak silap nama kedai 'queen'.... aku masuk dan saja-saja nak tengok baju-baju cantik kat sana... ada salesgirl cantik ni yang ramah semacam... minta aku try semua baju... (tak la semua... tapi banyak juga baju dia pujuk aku supaya try...) aku pun try la 2 baju.... malas nak try banyak-banyak coz aku masa tu pakai baju kurung ...... so... susah tambah lagi malas.... cukup la dua baju... tapi dua-dua pun tak ngam, nampak besar baju tu ngan aku... keluar dari bilik persalinan tu... serah balik baju cakap tak ngam ngan aku... salesgirl tu tak putus asa... dia pujuk aku cuba yang lain pulak... tengok rupanya yang mintak kesian tu... aku pun tak sampai hati so... kesimpulannya aku terbeli la baju warna biru terang... tanpa mencubanya.... ini gara-gara salesgirl terbaik tu la.... lain kali kena tabahkan hati... tak kan setiap kali salesgirl baik jer aku kena beli semua benda.... :(

4 comments:

  1. jom kesini tgk gmbr2 terbaru
    http://kijerans.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. saya banyak kali terkena terutamanya bila di Kota Bharu. Tak sampai hati bila tengok jurujual tu dah buka dan peraga baju dan kain batik, akhirnya beli juga, sebab kesian.

    ReplyDelete
  3. hehehe..pandai salesgirl tu.. bagus ade kdai sendiri tu.hehe

    ReplyDelete
  4. kesian punya pasal dengan salesgirl, sampai duit dalam poket pun minta kesian juga....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...